Timeline

Photo

Mustela je preoblikovala njegu kože kako bi zaštitila budućnost kože Vaše bebe.

Mustela je preoblikovala njegu kože kako bi zaštitila budućnost kože Vaše bebe.

Mustela je preoblikovala njegu kože kako bi zaštitila budućnost kože Vaše bebe.

Svi znaju da bebe imaju krhku kožu, ali su naši istraživači otkrili da koža novorođenčadi ima iznenađujuć izvor snage: jedinstvenu staničnu rezervu koja je na svom maksimumu u trenutku rođenja te ostaje ranjiva tijekom prvih godina života dok se kožna barijera još razvija. Ta stanična rezerva je jedinstvena za cijeli život, te je izvor ključnih vitalnih resursa.

Nakon deset godina istraživanja i nekoliko velikih otkrića, Mustela je preoblikovala proizvode za njegu kože kako bi zaštitila taj jedinstveni stanični izvor snage i zaštitila bebinu kožu dok se razvija - danas za budućnost.

Nadège Lachmann

Voditeljica kliničkih studija,
mama Jeanne i Emme.

Što me vodilo u mom istraživanju?
Moj majčinski instinkt! Icon

 

Istraživački program koji su pokrenuli naši istraživači okupio je vodeće europske specijaliste za kožu. Njihova zajednička ambicija otkrila je ključne kvalitete u bebinoj koži.

Kako bismo bolje razumjeli tu osjetljivost, razvili smo ambiciozan istraživački program i precizno proučili fiziologiju bebine kože i mnoge način na koji se razvija - od rođenja o tijekom prvih par godina djetetovog života.

Ne samo kao istraživači zainteresirani za znanstvena otkrića, već prije svega kao roditelji koji su zainteresirani za zdravlje i dobrobit svoje djece.

Tijekom života naša koža brani naša tijela od štetnih utjecaja izvana i zadržava razinu hidratacije - što je ključno za naše stanice. Ipak, bebina koža je osjetljiva i krhka i kožna barijera nema punu funkcionalnost zaštitne barijere.

Također smo uspjeli po prvi put pokazati da je ta zaštitna barijera u punoj funkciji tek nakon četiri godine. Do druge godine života dječja koža je vrlo ranjiva zbog svakodnevnog stresa i još ne može zadržavati razinu hidratacije. Apsolutno je nužno da ju se pravilo hidratizira i osnažuje.

Tijekom života naša koža štiti naša tijela od štetnih utjecaja izvana i zadržava razinu hidratacije - što je ključno za naše stanice. Ipak, bebina koža je osjetljiva i krhka i kožna barijera nema punu funkcionalnost zaštitne barijere.

Philippe Msika

Direktor inovacija, istraživanja i razvoja,
otac Sarah i Camille.

QuoteZnali smo da je bebina koža krhka, ali nismo znali koliko dragocjene resurse čuva - dragocjene, ali i ranjive.Quote

Nakon deset godina istraživanja, Mustela tim je pokazao da  bebina koža sadrži jedinstveni potencijal: dragocjeno bogatstvo izvornih stanica koje doprinosi budućem zdravlju kože.

Došli smo do najnevjerojatnijeg otkrića u samom središtu bebine kože: nezamislivo bogatstvo izvornih stanica - stanica koje ostaju jedinstvene tijekom cijelog života, ali koje su iznimno krhke.

Rekonstituirali smo i analizirali kožu novorođenčadi, beba i djece u laboratorijskim uvjetima. To je bilo istinsko tehnološko postignuće koje nitko nikada prije u svijetu nije postigao i na koje smo iznimno ponosni!

Istraživanja koja smo proveli na epidermisu kojeg smo rekonstituirali u laboratorijskim uvjetima pokazala su nam da bebe imaju dragocjeno bogatstvo izvornih stanica u trenutku rođenja - stanica koje koži daju život. Te izvorne stanice, poznate i kao matične stanice, osiguravaju da je koža sposobna za regeneraciju i odgovorne su za održavanje sveukupne ravnoteže. Ali to bogatstvo stanica koje ostaju jedinstvene cijelog života je istovremeno i vrlo ranjivo na štetne utjecaje iz okoliša.

Stoga je iznimno važno zaštititi ih od rođenja kako bismo osigurali budućnost bebine kože.

10 godina istraživanja, 15 znanstvenih publikacija, 6 registriranih patenata, 1 veliko dermatološko otkriće: izvorne stanice su sakrivene u najdubljem dijelu epidermisa i one su "matične stanice" kože: tijekom života omogućuju koži da se regenerira i zadrži sveukupnu ravnotežu.

Ovo veliko otkriće je u potpunosti promijenilo način na koji gledamo bebinu kožu: iza njene krhkosti krije se jedinstveni potencijal. S ovim novim znanjem, gledamo dječju kožu s još intenzivnijim osjećajima. Znamo da su te izvorne stanice u srcu bebinog epidermisa ono što se s vremenom razvija u kožnu barijeru. Ona će ih štiti tijekom života - baš kao što majka neumorno štiti svoje dijete.

Sophie Leclere-Bienfait

Voditeljica Razvoja sastojaka aktivne kozmetike,
majka Nathana i Else

QuoteJednom kad smo otkrili ovo bogatstvo iznimno krhkih stanica, izazov je bio otkriti kako ga zaštititi. Najbolji dio bilo je otkriće da je rješenje prirodnog porijekla.Quote

Inteligentan aktivni sastojak, biomimetički aktivni sastojak

Avocado perseose® je jedan od biomimetičkih sastojaka nove generacije: prirodni aktivni sastojak koji oponaša prirodu i koji djeluje u potpunom afinitetu s kožom beba, time kombinirajući ciljanu učinkovitost s maksimalnom podnošljivošću.
Avocado perseose® aktivno pomaže razvoju kožne barijere i štiti stanični potencijal beba: na taj način zadovoljava sve potrebe bebine kože, od rođenja.

Biljni svijet nam je pružio najnevjerojatniji aktivni sastojak za zaštitu dragocjenog staničnog bogatstva izvornih stanica unutar bebine kože.

Jednom kad smo postali svjesni važnosti tog bogatstva stanica u bebinoj koži i kako je ona krhka, znali smo da moramo pronaći način da ju sačuvamo.

Sigurni da priroda skriva sve resurse koji su nam potrebni za zaštitu naše kože, ispitali smo desetine biljnih molekula, ali niti jedna nije zadovoljavala naše zahtjeve. U tom trenutku smo pažnju posvetili voću s izvanrednim dermatološkim potencijalom: avokadu. Unutar pulpe smo otkrili molekule koje su iznimno rijetke u živih organizama - molekule čija je uloga pomoći voćki da se razvija i sazrijeva.

Avocado perseose®

  1. Patentirani biomimetički aktivni sastojak.
  2. Čuva bogatstvo stanica kože.
  3. Osnažuje kožnu barijeru.

Jednom kad su ekstrahirane, pročišćene i koncentrirane ove aktivne molekule dale su zapanjujuće rezultate u kliničkoj studiji: reagirale su u savršenom afinitetu s epidermisom od površine do dubokih slojeva. Bile su sposobne očuvati bogatstvo u stanicama bebine kože i pomoći u konstrukciji kožne barijere.

Novi aktivni sastojak je rođen: Avocado perseose®. Svojim biomimetičkim svojstivma Avocado perseose® djeluje na kožu na isti način na koji djeluje u voćki, precizno zadovoljavjući potrebe bebine kože od rođenja uz visoku toleranciju i učinkovitost.

Napokon smo našli aktivni sastojak koji smo trebali za zaštitu budućnosti kože naše djece. Aktivni sastojak koji je toliko izniman da smo ga uklopili u našu novu formulu kako bi bebe danas mogle iskoristiti njegove prednosti, dan za danom.

Franck Menu,

Direktor formulacije proizvoda,
otac Maëlle i Adriena.

QuoteCrpeći inspiraciju iz iznimnog potencijala Avocado perseose® preoblikovali smo sve proizvode za njegu kože kako bismo zaštitili budućnost bebine kože.Quote

Nadahnuti beskrajnim prirodnim resursima, preoblikovali smo sve Mustela Bébé proizvode kako bi zadovoljili potrebe bebine kože još učinkovitije.

Photo
Koristeći Avocado perseose® uspješno smo oblikovali liniju još prirodnije formulacije koja je još sigurnija i učinkovitija.

Jednom kad smo otkrili Avocado perseose®, preformuliranje naših proizvoda za njegu kože bilo je najprirodnija stvar: željeli smo izvrsnost u područjima prirodnosti i čistoće.

Uvijek smo davali prioritet sastojcima prirodnog porijekla i već smo uklonili brojne upitne sastojke (parabene, fenoksietanol, ftalate). S novom formulacijom, otišli smo još dalje kako bismo osigurali da su naši proizvodi još sigurniji. Mustela Bébé proizvodi sada sadrže u prosjeku 92% sastojaka prirodnog porijekla - bez da se na bilo koji način kompromitirala njihova učinkovitost ili zadovoljstvo korištenja.

Danas, nakon 10 godina istraživanja, možemo svim bebama i svoj djeci pružiti proizvode za njegu kože o kakvima smo sanjali za svoju vlastitu djecu: proizvode koji su još sigurniji, prirodniji i učinkovitiji. Ovi proizvodi s novom formulacijom pomažu razvoju kože i štite stanično bogatstvo - sada i za budućnost.

Timeline

INOVATIVNA NOVA LINIJA ZA NJEGU KOŽE

I uvijek poštuju okoliš:  Photo

> Naš odgovorni pristup