FAQ

 

Aktivni sastojak ili sastojak naziva se biomimetičkim ako poštuje načelo biomimetizma, odnosno može se što više približiti prirodi tako da je oponaša u strukturi ili načinu funkcioniranja.
U dermokozmetičkoj industriji biomimetičkim sastojkom smatramo sastojak koji, po uzoru na prirodu, djeluje u savršenom skladu s kožom i potpuno je podnošljiv te može pojačati njezine oslabljene mehanizme djelovanja ili je pratiti u sazrijevanju i razvoju bez ometanja: dakle, sadrži idealni omjer učinkovitosti i podnošljivosti.
Avocado Perseose®, aktivni sastojak koji je okosnica formula proizvoda Mustela Bébé, jest biomimetički aktivni sastojak: djeluje na kožu na isti način kao što djeluje u izvornim okruženju, u kojem je njegova funkcija praćenje razvoja i sazrijevanja ploda.
Ako želite znati više, posjetite mrežnu stranicu Priroda i Mustela ili preuzmite potpunu definiciju usklađenosti s prirodom za dermokozmetičke proizvode Laboratorija Expanscience.

Naši su istraživači otkrili da je od samog rođenja koža beba bogata kapitalom u obliku izvornih stanica, koje ostaju jedinstvene tijekom cijelog života, ali su izrazito osjetljive. Nakon tog revolucionarnog otkrića, odlučili smo u novim formulama proizvoda Mustela Bébé koristiti Avocado Perseose® jer već od rođenja savršeno odgovara specifičnim potrebama kože beba: prati razvoj zaštitne funkcije kože i čuva bogatstvo stanica jer djeluje kao štit od svakodnevnih negativnih utjecaja. Osim toga, Avocado Perseose® pripada novoj generaciji biomimetičkih aktivnih tvari: djeluje u savršenom skladu s kožom te spaja dokazanu učinkovitost i visoku razinu podnošljivosti.
Učinkovitost i visoka razina podnošljivosti Avocado Perseose® klinički je ispitana i znanstveno dokazana. Avocado Perseose® ekskluzivan je i patentiran aktivni sastojak: samo Mustela proizvodi  omogućuju vam da uživate u njegovim blagodatima.
Ako želite znati više o Avocado Perseose®, pogledajte mrežnu stranicu posvećenu tom sastojku.

Kako bismo za vašu bebu osmislili najsigurnije i najučinkovitije proizvode za njegu, naši su istraživači morali biti upoznati s posebnostima i potrebama njihove kože. Koža beba i djece rekonstruirana u laboratoriju našim timovima omogućuje temeljito istraživanje kože koje doseže srce stanica i gena, zbog čega mogu bolje razumjeti fiziologiju i razvoj kože. Radi se o patentiranoj svjetskoj revoluciji: danas samo istraživači koji u Laboratorijima Expanscience rade na proizvodima Mustela imaju ove mogućnosti eksperimentiranja. Također, koristimo rekonstruiranu kožu radi ispitivanja učinkovitosti i podnošljivosti naših proizvoda za njegu uz visoku razinu točnosti i pouzdanosti.

To znači da u svakoj fazi vijeka nastanka i korištenja naših proizvoda (nabava sirovina, dizajn, proizvodnja, distribucija, korištenje i odlaganje) nastojimo svesti njihov utjecaj na okoliš na najmanju moguću mjeru. Posvećeni smo pristupu neprestanog poboljšavanja i već nekoliko godina slijedimo ovo načelo. Primjerice, sve se bočice Mustela proizvoda mogu reciklirati, korišteni karton dobiven je od stabala iz šuma kojima se upravlja na održiv način, a formule proizvoda Mustela Bébé u obliku pjene su biorazgradive.

Ako želite znati više o tome kako potičemo održivi razvoj, pogledajte ciklus vijeka trajanja Mustela proizvoda.

Izvorne stanice tijekom cijelog života omogućuju regeneraciju i održavanje ravnoteže kože: dakle, njihova je uloga izrazito važna. Kapital izvornih stanica kože najveći je po rođenju, ali tijekom prve dvije godine života izrazito je osjetljiv. Tijekom tog razdoblja koža još sazrijeva i osjetljiva je na svakodnevne negativne utjecaje. Stoga je izrazito važno pružiti joj zaštitu i ojačati je radi očuvanja bogatstva izvornih stanica.
Ako želite znati više, potražite povijest novih proizvoda za njegu Mustela Bébé.

Naši su istraživači otkrili da je od samog rođenja koža beba bogata izvornim stanicama, koje ostaju jedinstvene tijekom cijelog života. To nazivamo životnim kapitalom jer ove izvorne stanice igraju ključnu ulogu za kožu tijekom čitavog života: one omogućuju njenu regeneraciju i održavanje ukupne ravnoteže usprkos svakodnevnim vanjskim utjecajima.

Ako želite znati više, potražite povijest novih proizvoda za njegu Mustela Bébé.

Koža beba puno je osjetljivija od obične kože. Tijekom sazrijevanja ona još ne obavlja u potpunosti svoju ulogu zaštite od vanjskih utjecaja, nakon rođenja nema primjerenu hidrataciju i ne može održavati potrebnu razinu hidratacije tijekom prvih mjeseci života.

Naše je istraživanje pokazalo da je koža beba obogaćena kapitalom u obliku jedinstvenih originalnih stanica koji može dostajati za čitav život, a koji je na najvećoj razini prilikom rođenja, ali i najosjetljiviji sve do 2. godine života. Ove izvorne stanice igraju ključnu ulogu za kožu tijekom čitavog života: one omogućuju njenu regeneraciju i održavanje ukupne ravnoteže usprkos svakodnevnim vanjskim utjecajima.

Radi očuvanja tog jedinstvenog staničnog bogatstva i praćenje razvoja, potrebno je svakodnevno štititi kožu beba pomoću prilagođenih proizvoda za njegu.

Ako želite znati više o posebnostima kože beba, pročitajte naše savjete o toj temi.

Ne, nismo koristili testiranja koja se provode na životinjama. Sukladno s našim pristupom koji se temeljni na neprestanim inovacijama i poboljšavanju, već smo nekoliko godina okrenuti alternativnim metodama testiranja sirovina i gotovih proizvoda. Kako bismo mogli slijediti ovaj pristup, naši su istraživači uspostavili još neobjavljeni postupak koji omogućuje laboratorijsko rekonstruiranje kože novorođenčadi i djece; na taj način možemo ispitivati podnošljivost i učinkovitost proizvoda bez testiranja na životinjama.

Iz svojih smo proizvoda za njegu izbacili brojne tvari kako bismo vam pružili najsigurnije sastojke za vašu kožu i kožu vaše bebe, ali i sastojke koji najviše čuvaju prirodu. Tako su sve naše formule bez alkohola, esencijalnih ulja, parabena, fenoksietanola, ftalata, biljnog ekstrakta dobivenog iz genetski modificiranih biljaka (GMO), bez aluminijeva klorohidrata, bez sastojaka životinjskog porijekla (ne uključujući pčelarske proizvode, pročišćene lanoline i mliječne proizvode), bez terpena (kamfor, mentol, eukaliptol) te bez triklosana.

Ako želite znati više, posjetite mrežnu stranicu Priroda i Mustela ili preuzmite potpunu definiciju usklađenosti s prirodom za dermokozmetičke proizvode Laboratorija Expanscience.

Oduvijek dajemo prednost sastojcima prirodnog porijekla i većinu svojih aktivnih sastojaka i sastojaka koji čine naše proizvode za njegu crpimo iz srca biljnog svijeta. Danas proizvodi Mustela Bébé sadrže u prosjeku 92% sastojaka prirodnog podrijetla, a ta brojka za neke proizvode doseže i 99%.
Međutim, za neke sastojke neophodne za dobro očuvanje, stabilnost i osjetilne kvalitete naših proizvoda za njegu priroda nema odgovarajuće rješenje. Zbog toga neki sastojci prirodnog porijekla nisu kompatibilni s našim strogim zahtjevima u smislu učinkovitosti, sigurnosti ili jednostavnosti korištenja. U tom se slučaju oslanjamo na sintetičke proizvode koje odobravaju nadležna zdravstvena tijela, a ispituju regulatorna tijela i čija je učinkovitost i sigurnost dokazana na najosjetljivijoj koži.
Svi su naši proizvodi ispitani pod dermatološkom kontrolom i dokazano su hipoalergeni* i podnošljivi.

*Formule koje smanjuju opasnost od alergijske reakcije.