Dokazana Sigurnost I Učinkovitost

Budući da ništa nije dragocjenije od vašeg djeteta, tvrtka Mustela od samog početka na prvo mjesto stavlja sigurnost i učinkovitost. Iskorištavajući stručnost iz Laboratorija Expanscience, tvrtka Mustela neprekidno provodi nova istraživanja o koži novorođenčadi i svoje proizvode, prije nego što vam ih ponudi, podvrgava iznimno strogim ispitivanjima. Odabirući proizvode tvrtke Mustela i vi ste sigurni da imate učinkovit i siguran proizvod - od prve do posljednje primjene.

 

Formule savršeno usklađene s kožom

 

Za nježnu njegu osjetljive kože beba, trudnica i mladih majki Mustela iznimno pažljivo bira sastojke svojih proizvoda:

  • Svaka je formula razrađena vodeći računa o specifičnim karakteristikama kože djece (one zdrave i problematične), trudnica ili mladih majki.
  • Svi su proizvodi tvrtke Mustela hipoalergeni: ne sadrže tvari koje izazivaju iritacije i formulirani su tako da se umanji opasnost od alergijske reakcije. Ispitivanja obavljena u neovisnim specijaliziranim Laboratorijima pod medicinskim nadzorom potvrđuju njihovu visoku razinu tolerancije.
  • Brojni upitni sastojci isključeni su iz proizvoda tvrtke Mustela, kao što su parabeni, fenoksietanol, ftalati i klorofenezin.
  • Mustela daje prednost prirodnim sastojcima ili sastojcima prirodnog podrijetla: tako da danas proizvodi za njegu iz linije Mustela Bébé u prosjeku sadrže 92% sastojaka prirodnog podrijetla.
  • Avocado Perseose® , prirodni aktivni sastojak koji se nalazi u većini proizvoda linije Mustela Bébé, odabran je zbog svoje savršene usklađenosti s najosjetljivijom kožom: zbog svojih biomimetičkih svojstava, predstavlja kombinaciju maksimalne podnošljivosti i ciljane učinkovitosti.

 

Optimalno čuvanje

2_securite_efficaciteMustela posvećuje osobitu pozornost očuvanju proizvoda i jamstvu sigurnosti za korisnike:

  • Konzervansi upitne učinkovitosti kao što su parabeni ili fenoksietanol isključeni su iz formula za proizvode tvrtke Mustela.
  • Mustela upotrebljava isključivo konzervanse koje su odobrila tijela nadležna za zdravstvo i kojima je dokazana učinkovitost i neškodljivost za najosjetljivije tipove kože.
  • Sama koncepcija formula tvrtke Mustela (odabir pH faktora i sastojaka) i obavljanje mikrobioloških ispitivanja na svakoj od njih imaju odlučujuću ulogu u očuvanju proizvoda.
  • Određeni proizvodi za njegu tvrtke Mustela, kao što su oni namijenjeni netolerantnoj koži sklonoj iritacijama (linija proizvoda STELAPROTECT), nemaju niti jedan konzervans već su pakirani u pakiranja "bez zraka" pod zaštitnom atmosferom kako bi se zaštitili od bilo kakvog doticaja sa zrakom i okolišem te da bi se na taj način spriječila opasnost od kontaminacije proizvoda.

Zahvaljujući učinkovitosti njihovog sustava konzerviranja proizvodi tvrtke Mustela imaju rok trajanja od najmanje 30 mjeseci računajući od datuma proizvodnje.

Istek roka trajanja naveden je na svakom pakiranju logotipom: Logo

 

Neispravno čuvanje: oprez, opasno!
Proizvodi za njegu djece uglavnom se upotrebljavaju u kupaonicama, toploj i vlažnoj okolini pogodnoj za razvoj bakterija i plijesni. Ako kontaminiraju proizvode za njegu, ove klice mogu prouzročiti infekcije, osobito kod novorođenčadi. Radi vlastite sigurnosti neophodno je ispravno čuvati proizvode za njegu tvrtke Mustela.

 

 

Stroga sigurnosna pravila

Budući da ništa nije dovoljno sigurno kada se radi o osjetljivoj koži djece, budućih i mladih majki, Mustela primjenjuje niz posebno strogih sigurnosnih pravila u razvoju svojih proizvoda koja premašuju zakonski propisane obveze:

3_securite_efficacite
Ispitivanja neškodljivosti

Svaka formula za proizvode Mustela prije odabira prolazi brojna ispitivanja kako bi se utvrdilo da je potpuno neškodljiva: ispitivanja podnošljivosti za kožu i oči, hipoalergenosti i/ili fototoksičnosti. Kako bi još sigurnije i temeljitije procijenili neškodljivost i učinkovitost proizvoda, naši znanstvenici prvi na svijetu za neka od ovih ispitivanja upotrebljavaju epidermu djeteta sintetiziranu u Laboratoriju.

Procjena teratogeničnosti

Proizvodi iz linije Mustela 9 mjeseci izlažu se posebnim ispitivanjima koja provodi neovisni stručnjak toksikolog kako bi se dokazalo da ne predstavljaju opasnost ni za fetus ni za dijete tijekom dojenja.

Ispitivanja učinkovitosti
Učinkovitost proizvoda za njegu Mustela procjenjuje se brojnim ispitivanjima u upotrebi i/ili kliničkim ispitivanjima obavljenima pod dermatološkim, pedijatrijskim i/ili ginekološkim nadzorom.

4_securite_efficaciteKontrole tijekom i nakon proizvodnje
Proizvodi tvrtke Mustela kontroliraju se u različitim fazama proizvodnje kako bi se provjerilo da nije došlo do kontaminacije bakterijama i da je njihova formula stabilna.

Kozmetovigilancija
Nakon stavljanja u prodaju proizvode tvrtke Mustela i dalje nadzire sustav kozmetovigilancije: ako se ukaže na određeni neželjeni učinak, on se odmah analizira kako bi se otkrio uzrok problema i pronašlo njegovo rješenje.
 

 

Pošalji