Sastojci koje upotrebljava tvrtka mustela

Tvrtka Mustela od samih početaka daje prednost sastojcima prirodnog podrijetla i iz samog srca biljnog svijeta crpi većinu aktivnih sastojaka i tvari koje čine njezine proizvode za njegu. Danas proizvodi iz linije Mustela Bébé u prosjeku sadrže 92% sastojaka prirodnog podrijetla. Otkrijte podrijetlo i blagotvorna svojstva biljaka iz kojih dolaze glavni aktivni sastojci proizvoda tvrtke Mustela.

 

Avokado Suncokret Lupina Karité Aloe vera

 

Avokado

Podrijetlo
Iz obitelji Lauraceae, avokado (Persea gratissima) je stablo srednje veličine (10 m) oblih listova tamno zelene boje. Daje plod kruškolikog oblika, avokado. On pak može provesti više mjeseci na grani, a da ne sazrije: tek nakon berbe njegova kora omekša. Ispod debele zelene kore nalazi se velika koštica okružena mekom, masnom i mirisnom pulpom spremnom za brojne kulinarske poslastice, i slane i slatke.
Avokado, koji se u Srednjoj Americi, području podrijetla, konzumira više od 10 000 godina, Maje i Asteci smatrali su svetim voćem i simbolom života. Iako se vrlo često upotrebljava u prehrani područja Srednje Amerike, cijenjen je i zbog svojih korisnih kozmetičkih i medicinskih svojstava: upotrebljava se za hidrataciju i zaštitu kože, hranjenje kose, ali i za poboljšavanje probave i snižavanje visoke temperature.
Avokado su u 16. stoljeću u Europu donijeli španjolski osvajači pod nazivom “američka kruška”. Pa ipak, trebalo je još 400 godina do prihvaćanja u Francuskoj: tek se tijekom 1960-ih godina pojavio na našim stolovima, a udomaćio se tek poslije 1980. godine. Istodobno su znanstvenici neprestano otkrivali njegove korisne sastojke za kožu te on danas predstavlja jedan od ključnih kozmetičkih sastojaka

Korisna svojstva
Avokado, poznat po obilju vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina, istinski je saveznik osjetljive kože. Naši su znanstvenici uspjeli dobiti ekstrakte više aktivnih sastojka iznimnih svojstava:

 

  • Avocado Perseose®: ujedinjujući aktivni sastojak novih formula proizvoda linije Mustela Bébé,  Avocado Perseose® pomaže u razvoju funkcije kožne barijere i čuva stanično bogatstvo kože djelujući kao štit.  Avocado Perseose® pripada u skupinu nove generacije aktivnih biomimetičkih sastojaka: djelujući savršeno usklađeno s kožom, ona predstavlja kombinaciju ciljane učinkovitosti i maksimalne podnošljivosti.
  • Šećeri avokada pridonose umirenju netolerantne kože sklone iritacijama djelujući na tri razine: obnavljaju strukturu kože kako bi joj vratili njezinu funkciju zaštite od nepovoljnih vanjskih utjecaja (UV zrake, vjetar, hladnoća, zagađenje, itd.), ojačavaju podnošljivost kože i pomažu u smanjenju opasnosti od infekcije. I najosjetljivija koža trenutačno se umiruje i to na dulje vrijeme.
  • Peptidi avokada hrane kožu, ublažavaju i ograničavaju svrbež. Njihovo je djelovanje osobito blagotvorno za kožu budućih i mladih majki koja je izložena brzom rastezanju tijekom trudnoće.
  • Ulje avokada omekšava kožu, štiti je od dehidracije i bori se protiv slobodnih radikala. Mustela ga je odabrala za svoje proizvode za zaštitu od sunca, ulje za njegu protiv strija Mustela 9 mjeseci i ulje za masažu Mustela Bébé.

Avocado Perseose®, šećeri avokada i peptidi avokada patentirati su aktivni sastojci laboratorija Expanscience.
Uživajte u svim korisnim sastojcima avokada u proizvodima za njegu Mustela:

 

Proizvodi za njegu koji sadrže šećere avokada

Proizvodi za njegu koji sadrže peptide avokada

Proizvodi za njegu koji sadrže ulje avokada

Proizvodi za njegu koji sadrže Avocado Perseose®

STELAPROTECT® Gel za čišćenje bez ispiranja

STELAPROTECT® Mlijeko za tijelo

STELAPROTECT® Krema za lice
Gel za obnavljanje kože poslije porodal

Krema protiv strija

Gel za umorne noge

Intenzivni serum protiv strija

Mlijeko za intenzivnu hidrataciju

Emulzija za učvršćivanje grudi

Balzam za bradavice
Mlijeko za zaštitu od sunca SPF50+ 

Ulje za masažu

Ulje protiv strija
 
Nježni šampon

Pjena za tjemenicu

Voda za čišćenje bez ispiranja 
 

Sapun s Cold kremom

2u1 gel za pranje kose i tijela

Cold krema

Umirujući balzam

Pjenušava kupka

Toaletna vodica za osvježenje kože

Hidratantna krema za lice

Hidratantno mlijeko za tijelo

 


Top

Suncokret

Podrijetlo

Suncokret (Helianthus annuus L.) je jednogodišnja biljka iz obitelji Asteraceae. Njegovo ime znači “onaj koji se okreće sa suncem” prema njegovom iznenađujućem svojstvu da se na stapci okreće kako bi slijedio hod sunca.
Suncokret je podrijetlom iz Sjeverne Amerike, a sjevernoamerički Indijanci počeli su ga uzgajati prije 4000 godina. Već su Indijanci znali ekstrahirati ulje iz njegovih sjemenki koje su upotrebljavali u prehrani, ali i za njegu kože i kose. Nakon što su ga španjolski osvajači donijeli u Europu u 15. stoljeću, suncokret se ubrzo počeo saditi po cijeloj zapadnoj Europi gdje je i danas jedna od tri najvažnije uljarice (uz maslinu i uljanu repicu).
Suncokretovo ulje, zlaćano žute boje, laganog je orašastog mirisa te blagog i ugodnog okusa. Iako se uglavnom upotrebljava za kuhanje, ono ima i brojna korisna kozmetička svojstva zahvaljujući svojem bogatstvu vitamina E i esencijalnih masnih kiselina s antioksidativnim, hranjivim, učvršćujućim i obnavljajućim svojstvima.

 

Korisna svojstva
Oleodestilat suncokreta Mustela dobiva molekularnom destilacijom jestivog suncokretovog ulja (Laboratorij Expanscience patentirao je ovaj postupak). Ovaj ekstrakt obogaćen je nesaponifikacijskim tvarima, najcjenjenijim sastavnim dijelovima ulja. Kako su utvrdili istraživački timovi Laboratorija Expanscience tvrtke Mustela, destilat suncokretovog ulja sadrži iznimna korisna svojstva. Stimulirajući biosintezu lipida u epidermi ono hrani kožu i obnavlja njenu funkciju barijere od vanjskih štetnih utjecaja. Zahvaljujući svojim ublažavajućim i protuupalnim svojstvima ono brzo ublažava iritacije i restrukturira najsuše epiderme. Prema tome, radi se o posebnom sastojku namijenjenom za njegu kože sklone atopiji.

Oleodestilat suncokreta aktivni je sastojak koji su patentirali stručnjaci Laboratorija Expanscience.

Uživajte u svim korisnim sastojcima suncokreta u proizvodima za njegu Mustela:

STELATOPIA® emolijent krema
STELATOPIA® balzam
STELATOPIA® Tekući sindet za pranje
STELATOPIA® Mliječno ulje za kupanje

 


Top

Lupina

Podrijetlo
Lupina je vrlo dekorativna jednogodišnja biljka iz obitelji Asteraceae. Od kraja proljeća do sredine ljeta njeni bijeli ili plavičasti procvali šiljci uzdižu se iznad rascijepljenih listova. Slijede ih duge mahune koje sadrže plosnata zrna vrlo bogata bjelančevinama i masnim tvarima.
Iako je prirodno stanište lupine istočni dio mediteranskog bazena, ona se danas uzgaja u cijeloj Europi, Africi, Sjedinjenim Državama te osobito u Australiji, najvećem svjetskom proizvođaču. Više od 4000 godina upotrebljava se kao krma za životinje, ali i kao “zeleno gnojivo” zbog svoje sposobnosti poboljšavanja tla na kojemu raste. Od 19. stoljeća upotrebljava se kao dekorativna biljka i za ljudsku prehranu: njeno zrnje konzumira se kao brašno ili cjelovito u salamuri. Njena medicinska i kozmetička svojstva tek su nedavno otkrivena, a danas su i potvrđena brojnim znanstvenim istraživanjima.
 

Korisna svojstva
Mustela upotrebljava blagu bijelu lupinu (Lupinus albus) koji se uzgaja na zapadu Francuske. Zrna se prikupljaju početkom jeseni kada sazriju i puna su lipida. Tada se prikuplja njihova vanjska opna (omot) kako bi se ekstrahirao lupeol kojim je taj dio zrna vrlo bogat.
Mustela je odabrala lupeol za svoju liniju proizvoda Mustela 9 mjeseci: ovaj aktivan sastojak ima svojstva koja su posebno prikladna za njegu kože tijekom trudnoće i nakon poroda. Otklanjajući “stres” tkiva kože na najbolji način priprema kožu za rastezanja do kojih dolazi u trudnoći i pomaže u sprječavanju pojave strija. Potiče stvaranje kvalitetnog kolagena poboljšavajući na taj način elastičnost i mekoću kože. Na kraju, zahvaljujući svojim svojstvima koja djeluju prilikom preoblikovanja, pridonosi ponovnom učvršćivanju tkiva nakon poroda.

Lupeol je aktivni sastojak zaštićen patentom Laboratorija Expanscience.

Uživajte u svim korisnim sastojcima vučjeg boja u proizvodima za njegu Mustela:

Gel za obnavljanje kože poslije poroda
Krema protiv strija
Gel za umorne noge
Intenzivni serum protiv strija
Mlijeko za intenzivnu hidrataciju
Emulzija za učvršćivanje grudi
Balzam za bradavice

 


Top

Karité

Podrijetlo
Karité (Butyrospermum parkii), sveto drvo sa savana zapadne Afrike čije ime znači “život”, ne može se uzgajati: ono raste samo u divljini. Visine 15 do 20 metara, ovo drvo živi do tri stoljeća, ali mu je potrebno pedeset godina do punog procvata.
Njegovi jajoliki plodovi izgledaju poput velikih tamno zelenih oraha. Oni sazrijevaju tijekom sezone tornada (od lipnja do rujna) i padaju na tlo s kojeg se sakupljaju. U njihovom se središtu nalazi plod pun masnih tvari i vitamina.
Plod se, nakon otklanjanja ljuske i pulpe, preša i zagrijava kako bi se ekstrahirao mekani i kremasti maslac. Od Senegala pa do obala Nila iznimna obnavljajuća svojstva ovog prirodnog sredstva za hidrataciju poznata su već tisućljećima. Afričke majke tradicionalno ga upotrebljavaju kako bi zaštitile kožu svoje djece od iritacija.

Korisna svojstva
Iznimna kvalitetna svojstva karité maslaca danas su u potpunosti znanstveno priznata, a tvrtka Mustela nudi vam sva njegova korisna svojstva u svojim proizvodima za njegu. Karité maslac, prirodno bogat esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima E i F, intenzivno hrani epidermu i obnavlja njezinu elastičnost. Štiti kožu i pridonosi njezinoj obrani od utjecaja vjetra i hladnoće. Vrlo suha i osjetljiva koža je obnovljena, umirena i omekšana.

Uživajte u svim korisnim sastojcima karité maslaca u proizvodima za njegu Mustela:

Hidratantna krema za lice
Hidratantno mlijeko za tijelo
Zaštitna vitaminska krema za bebe
Cold krema
Hidratantni stick s Cold kremom
Umirujući balzam
STELACTIV®
STELAPROTECT® Krema za lice
STELATRIA®
Krema protiv strija
Intenzivni serum protiv strija
Balzam za bradavice

 


Top

Aloe vera

Podrijetlo
Aloe vera, podrijetlom iz sjeverne Afrike, prilagodila se brojnim područjima diljem svijeta: ova otporna i snažna višegodišnja biljka raste u svim suhim i vrućim klimatskim područjima. Danas se posebno uzgaja u Španjolskoj, Meksiku i na jugu Sjedinjenih Država.
To je visoka biljka čiji debeli plavkasto zeleni listovi trnovitog ruba čine rozetu iznad koje se pruža nevjerojatna cvjetna žuta stapka. Stabljika aloe vere visoka je jedan metar i svoju zrelost postiže u dobi od pet godina. Tada može započeti prikupljanje njezinih listova kako bi se ekstrahirala želatinozna pulpa koja se upotrebljava u farmaciji i u kozmetici.
Višestruka korisna svojstva aloe vere poznata su već tisućama godina: već se u antici njezina pulpa upotrebljavala za ubrzavanje zacjeljivanja, kao sredstvo za umirenje i za njegu opekotina i kožnih infekcija. U međuvremenu sva su ova korisna svojstva i znanstveno dokazana.
 

Korisna svojstva
Tvrtka Mustela je, među brojnim varijantama aloe, odabrala Aloe veru barbadensis Miller podrijetlom iz Meksika sa značajnim korisnim kozmetičkim svojstvima. Njezina debela i prozirna pulpa ekstrahira se iz svježih listova te se potom suši u zamrznutom stanju pod uvjetima vakuuma kako bi se dobio čist i prirodan prah koji je sačuvao sve aktivne sastojke biljke. Ovaj koncentrat aloe vere iznimno je bogat vitaminima, mineralima i amino kiselinama.
Aloe vera, upotrijebljena u proizvodima za njegu tvrtke Mustela, sva svoja korisna svojstva pruža nježnoj koži vašeg djeteta. Ublažava iritacije i obnavlja osjetljivu epidermu potičući stanično obnavljanje. Svojim intenzivnim svojstvima hidratacije obnavlja elastičnost kože, umiruje ju i obavija nemasnim zaštitnim slojem. Ova kvalitetna svojstva čine je neusporedivim sastojkom sredstava za zaštitu od sunca.

Pronađite sve kvalitete aloe vere u proizvodima za njegu Mustela:

Maramice vlažne za čišćenje
Voda za čišćenje bez ispiranja
Maramice vlažne za čišćenje lica
STELAKER®
STELATRIA® zaštitni gel za pranje

 

 

 

Pošalji