Priroda i Mustela

Prednosti koje pruža priroda oduvijek su osnovni čimbenik svih Mustela proizvoda.

No, kako bismo vam ponudili samo najbolje, smatramo da je potrebno kontrolirati prirodu: sigurnost, učinkovitost i jednostavnost korištenja naših proizvoda oduvijek su nam bili najvažniji, a u donošenju odluka vodimo se vašim očekivanjima.
Ovo načelo razumnog korištenja prirode očituje se u trima načelima kojima se vodimo pri razvoju naših proizvoda za njegu:

1. Dajemo prednost prirodnim sastojcima ili onima prirodnog porijekla.
2. Kada je to potrebno, koristimo neke sintetizirane sastojke.
3. Nastojimo zamijeniti određene sastojke koji uzrokuju ili imaju negativni utjecaj na okoliš.

 

1. Dajemo prednost prirodnim sastojcima ili onima prirodnog porijekla.

Priroda se odlikuje neograničenim resursima za njegu osjetljive kože. Zbog toga u svim svojim proizvodima dajemo prednost prirodnim sastojcima ili onima prirodnog porijekla, ali samo ako su u skladu s našim zahtjevima u smislu sigurnosti, učinkovitosti i jednostavnosti uporabe. Danas proizvodi Mustela Bébé sadrže u prosjeku 92% sastojaka prirodnog podrijetla. Zahvaljujući stručnosti Laboratorija Expanscience u korištenju biljnih sirovima, također razvijamo vlastite aktivne sastojke na bazi biljaka kao što su avokado ili suncokret, čije blagodati obogaćuju naše proizvode za njegu.
Pri stvaranju formula svih naših proizvoda za njegu u najvećoj se mjeri oslanjamo na bazu podataka certifikacijskog tijela Ecocert, koje utvrđuje pravila za biološku i ekološku kozmetiku. Međutim, u nekim se slučajevima zbog zahtjeva koji se odnose na učinkovitost i sigurnost odlučujemo za druga rješenja; zbog toga nismo željeli dobiti njihov certifikat.

 

Prirodni sastojak ili sastojak prirodnog porijekla?
Za ova dva pojma koristimo definicije iz baze podataka Ecocerta, "Ekološka i biološka kozmetika":

- izraz "prirodni sastojak" koristimo za tvari izravno dobivene iz prirode, sirovine ili tvari dobivene isključivo pomoću fizičkih postupaka koje je odobrio Ecocert. Neki od primjera prirodnih sastojaka su: voda, biljna ulja ili maslaci, pčelinji vosak itd.
- sastojci "prirodnog porijekla" također su dobiveni iz prirode, ali preoblikovani su pomoću određenih kemijskih postupaka koje je odobrio Ecocert. Primjerice, u ovu kategoriju spadaju emulgatori, gelatori ili emolijansi biljnog porijekla (kokoglukozid, alginat, ksantan-guma itd.).

 

2. Nastojimo zamijeniti određene sastojke koji uzrokuju ili imaju negativni utjecaj na okoliš.

Iz svojih smo proizvoda za njegu izbacili brojne tvari kako bismo vam pružili najsigurnije sastojke za vašu kožu i kožu vaše bebe, ali i sastojke koji najviše čuvaju prirodu. Sve su naše formule:

 • Bez etanola.
 • Bez eteričnog ulja.
 • Bez parabena.
 • Bez amonij lauril sulfat, natrijev lauril sulfat.
 • Bez MI / MIT (metilizotiazolinon).
 • Bez MCI / MCIT (metilkloroizotiazolinon).
 • Bez p-fenilendiamina i sličnih spojeva.
 • Bez fenoksietanola.
 • Bez ftalat.
 • Bez biljnih ekstrakata od genetski modificiranih biljaka (GMO).
 • Bez BHA
 • Bez benzofenona.
 • Bez etilheksil metoksicinamata. 
 • Bez aluminij hidroklorida.
 • Bez životinjskih sastojaka, s izuzetkom pčelinjih proizvoda (med, pčelinji vosak i slično), pročišćenog lanolina i mliječnih proizvoda.
 • Bez terpena (kamfor, mentol, eukaliptol).
 • Bez triklosana.
 • Itd.
 

3. Kada je to potrebno, koristimo neke sintetizirane sastojke.

Mustela daje prednost prirodi, ali to ne čini pod svaku cijenu. Kada nam sastojci biljnog porijekla ne dopuštaju postizanje zahtjeva u smislu sigurnosti, učinkovitosti i jednostavnosti korištenja, ako ne postoji alternativno rješenje biljnog porijekla ili ako su prirodne tvari preskupe da bismo vam ponudili svoje proizvode po pristupačnim cijenama, koristimo sintetizirane sastojke.
Naime, biramo isključivo sastojke odobrene europskim zakonodavstvom, koji ispunjavaju sve naše zahtjeve u smislu sigurnosti i učinkovitosti. Tako, primjerice, koristimo konzervanse, UV filtre, mirise ili regulatore pH vrijednosti sintetičkog porijekla.
Ograničavamo korištenje pojedinih sintetičkih sastojaka što je više moguće, kao što su sintetički vosak i mineralna ulja (koji poboljšavaju teksturu i stabilnost određenih proizvoda za njegu), silikoni (koji se prvenstveno koriste u proizvodima za zaštitu od sunca) ili sintetičkih bojila (koji pružaju bolju stabilnost od prirodnih bojila).

 

 

Za više pojedinosti preuzmite potpunu definiciju usklađenosti s prirodom za dermo-kozmetičke proizvode Laboratorija Expanscience.

 

Pošalji