Njega kože

Nužan korak za meku kožu i ugodan osjećaj

Sve do 3. godine života koža vašeg djeteta je krhka i nezrela: teško se brani od vanjskih agresivnih faktora (hladnoća, vjetar, sunce, suh zrak...), lako postane nadražena i ponekad je sklona crvenilu. Također je bogata jedinstvenom i dragocjenom zalihom stanica koju je važno štititi. Prema tome, nužno je pomno se brinuti o njoj i koristiti odgovarajuće proizvode. Otkrijte naše savjete da bi koža vaše bebe ostala nježna i meka dan za danom!

 

 • Uvijek birajte proizvode za higijenu i njegu koji su posebno osmišljeni za kožu beba, hipoalergeni su i testirani pod nadzorom dermatologa i pedijatara.
   
 • Svaki dan nakon kupanja brižljivo hidratizirajte bebino tijelo i lice laganom hidratantnom kremom ili mlijekom za tijelo ako ima normalnu kožu, ili pak sredstvom s Cold kremom ako ima suhu kožu.
   
 • Iskoristite ove trenutke njege i pružite bebi kratku masažu ako to voli: hidratantnim sredstvom masirajte cijelo tijelo sve dok potpuno ne upije ili posebnim uljem za masažu za bebe. Masaža, vrlo učinkovita za opuštanje bebe i pripremanje za spavanje, također predstavlja lijepi trenutak bliskosti između vas dvoje.
   
 • Ne zaboravite redovito pregledavati područje iza uha. Ono često bude zaboravljeno, a podložno je crvenilu i isušivanju.
   
 • Za bebine usne i sva osjetljiva i izložena područja koristite hranjivi stick.
   
 • Kad izlazite s bebom na jesen ili zimi , dobro pokrijte sva osjetljiva područja (glavu, nos, vrat, uši, ruke...) kapom, šalom, rukavicama... Na taj ćete je način zaštititi ne samo od prehlade, već i od hladnoće, koja isušuje kožu.

 

 

Reagirajte na ovaj članak

Pošalji