Odbijanje od prsa

Kad dijete odbiti od prsa ?

 • Ne postoji idealan trenutak za odbijanje bebe od prsa: možete to učiniti kad vi odaberete, kad ima tek nekoliko dana, 2 mjeseca, 4 mjeseca, 6 mjeseci ili više. Imajte na umu da Svjetska zdravstvena organizacija i Ministarstvo zdravlja Republike Francuske preporučuju isključivo dojenje do 6. mjeseca, zatim istovremeno dojenje i raznoliku prehranu sve do 2. godine života i dulje, ovisno o želji djeteta i mame.
   
 • Vrlo često mame odbijaju dijete od prsa kad se vraćaju na posao. Ako se nalazite u toj situaciji, možete dijete odbiti od prsa potpuno ili djelomično, zadržavajući jutarnje i večernje podoje. Zakon (članak L 1225-30 do L 1225-33 Zakona o radu) dozvoljava vam uzeti jedan sat dnevno na radnom mjestu za izdajanje, sve do prvog rođendana vašeg djeteta.
   
 • Mame često misle da moraju odbiti dijete od prsa zbog neke bolesti ili kirurškog zahvata. Međutim, često postoje lijekovi koji su kompatibilni s dojenjem: ispitajte situaciju sa stručnjakom za dojenje. Također možete ukinuti dojenje u trenutku zahvata (istovremeno se izdajajući da biste spriječili smanjenje laktacije) i zatim ponovno početi s dojenjem kad zahvat završi
   
 • Ako niste prisiljeni zbog vanjskih razloga, dobar trenutak je jednostavno onaj kad više ne želite dojiti: osluškujte svoje i bebine potrebe, ali i potrebe vašeg partnera. Jedino vi možete odrediti idealan trenutak!
   
 • Ako uživate u dojenju, možete čekati prirodno odbijanje od prsa, trenutak u kojem će vaše dijete spontano odbiti dojku; u tom slučaju bit ćete sretni što ste do kraja proživjeli tu mliječnu povezanost sa svojim djetetom.


 

Reagirajte na ovaj članak

Pošalji