Njega vaše bebe

Sve do 3. godine života kožni obrambeni sustav djece je nezreo, što ih čini jako osjetljivima na sunce: nikako se ne preporučuje izlagati ih izravno na sunce.

0

Sunce odašilje zrake koje prodiru u kožu. Te zrake, nužne za naše zdravlje, ali mogu imati i loše posljedice za organizam.

0

Sunce je od životne važnosti i svi ga volimo jer znatno utječe na raspoloženje. Osim toga, njegove zrake sudjeluju u sintezi vitamina D, koji je nužan za dobro zdravlje.

0

Bebina koža bogata je zalihom matičnih stanica koja je u maksimumu po rođenju. Ta životna zaliha, jedina i dragocjena, također je vrlo ranjiva.

0

Već u prvim tjednima života na bebinu vlasištu ili na gornjem dijelu lica mogu se pojaviti žućkaste ljuskice masne na dodir. Riječ je o tjemenici.

4.2

Koža na guzi vaše bebe vrlo je nježna i može se lako nadražiti, posebno u prvoj godini života: do 60% beba pogođeno je pelenskim osipom u prvih 12 mjeseci.

5

Koža vaše bebe bogata je jedinstvenom staničnom zalihom, ali je krhka i nezrela: još uvijek nije u potpunosti preuzela svoju ulogu zaštitne barijere.

0

Atopijski ekcem je sve češći kožni problem koji se očituje iznimnom suhoćom, svrbežom i ponekad jakim neugodnim osjećajem na koži.

3.666665

Sve do 3. godine života koža vašeg djeteta je krhka i nezrela: teško se brani od vanjskih agresivnih faktora (hladnoća, vjetar, sunce, suh zrak...).

0

Bebi se pelene trebaju mijenjati 7 do 8 puta na dan. Vrlo nježna bebina guza može lako postati nadražena zbog vlage i dodira s urinom i stolicom.

4

Kupanje je vrlo važno za vašu bebu: pridonosi njezinoj svakodnevnoj tjelesnoj higijeni, ali i osjetilnom razvoju. To je također jedinstveni trenutak razmjene i povezivanja.

4.666665

Uz svakodnevno kupanje bebi je više puta kroz dan potrebna lagana njega: ujutro nakon buđenja, navečer prije spavanja, nakon obroka...

0

Nakon rođenja koža vaše bebe naglo se suočava s novim okruženjem.

1