Umorne ili teške noge - Riječ stručnjaka

Medicinska skrb

Ako vas noge bole i stanje im se ne popravlja nakon što ste usvojili ono što smo preporučili u prethodnom odlomku, bez oklijevanja se obratite liječniku; on će vam propisati odgovarajući lijek za vaše stanje. Ovisno o težini problema s cirkulacijom možete razmisliti o različitim metodama, uz pomoć lijekova, fizičkim ili kirurškim metodama:

 

  • Kompresija uz pomoć čarapa osnovni je tretman kod venske insuficijencije. Dostupni su razni modeli ovisno o potrebnoj jačini kompresije. Ostvaren je veliki napredak u smislu estetskog izgleda. U određenim slučajevima zdravstveno osiguranje pokriva ova sredstva za kompresiju.
  • Lijekovi za vene djeluju protuupalno, stimuliraju tonus i štite elastičnost stjenki vena. Da bi bile učinkovite, moraju se uzimati dulje vrijeme.
  • Kineziterapija i jačanje mišića na nogama također imaju važnu ulogu. Najbolje aktivnosti su hodanje, plivanje, vožnja bicikla i skijaško trčanje. Dragocjenu pomoć mogu pružiti termalne kure, masaža i ručna drenaža.
  • Ako su varikozne vene nastale za vrijeme trudnoće i traju i nakon porođaja, možda ćete morati razmišljati o sklerozaciji krvnih žila ili o kirurškom zahvatu . Ovi zahvati izvedivi su pod lokalnom anestezijom, bez epiduralne ili opće anestezije: moguće je otpuštanje već isti ili drugi dan.


 

Reagirajte na ovaj članak

Pošalji